Nyhedsbrev 2021

Alt har en udløbsdato…

…nej, ikke mig 😉, men den CMS-template Stein-Becks hjemmeside har været bygget op på. Den har serviceret Stein-Beck godt i rigtig mange år, men efter vores web-host opdaterede deres system, ja, så gik hjemmesiden i sort. Jeg er blevet hjulpet til en midlertidig redning, mens siden bliver lagt over på en ny og tidssvarende template. Så hvis du skulle opleve fejl på siden, så hav tålmodighed – der er udsigt til, at den snart er fuldt oppe og køre igen.

 

En frisk vinkel på stress

Ikke mindst de seneste par år er der er mange, der har følt sig mere presset end tidligere, og nogle har taget arbejdslivet op til revision. Vores biologiske system har godt af fra tid til anden at blive lidt presset, men vi har ikke godt af at være under konstant pres.

Kelly McGonigal er Psykolog med speciale i psykologisk sundhed og er underviser på Stanford University. Hun har for nylig ændret sit syn på stres. I en TED-talk taler hun om stres og fortæller, hvordan man mentalt kan vende negativt oplevet stres til noget positivt. Denne ændring, fra noget negativt til noget positivt, kan endda måles i vores biologiske system. McGonigal fortæller om de forskellige hormoner vores hjerner producerer, når vi er udsat for stres – herunder Oxytocin, som vi ellers kender som kærligheds-hormonet!

Jeg vil på ingen måde opfordre til at holde fast i et vedvarende højt niveau af pres eller påstå, at vi ikke risikerer at tage skade af det. Men når det er sagt, kan denne TED-talk måske alligevel inspirere dig til at vende en del af det pres, du oplever, til noget, der er mere positivt.
https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend?referrer=playlist-talks_to_help_you_manage_stres

 

Teamwork

Som afrunding på et par mindre underholdende Corona-år, er her et par sjove videoklip om teamwork:
https://www.youtube.com/watch?v=4duPBWzf46E

 

 

 

 

 

 

og en fra 16. år og op 😉
https://www.youtube.com/watch?v=2RnohUnZrqg

 

Med venlig hilsen
Aviva Steinbock
Stein-Beck