Nyhedsbrev 2019

Arbejder din stemme i koordination med din kommunikation?

Du har sikkert tit hørt om, at ordene kun betyder 30% af din kommunikation. Der er også en undersøgelse fra 1960’erne, som resulterede i en teori om ”7-38-55%-reglen” – som siger, at ordene udgør 7%, intonationen 38% og kropssproget 55% af vores kommunikation. Uanset om ordene betyder 7, 30 eller en helt anden procentandel, så kan vi ikke komme udenom, at intonationen og stemmeføringen er vigtige. Så hvorfor ikke se på og vurdere: Har jeg en stemmeføring, som styrker min kommunikation? Og hvis den ikke allerede er perfekt, skulle jeg så ikke vælge at arbejde med min stemme og herigennem blive en dygtigere kommunikator?

Den foreløbig eneste uddannelse i professionelt brug af stemmen er blevet oprettet i år ved Voice Coach Academy. De, der får denne uddannelse, lærer at undervise og træne bl.a. erhvervsfolk, politikere og andre, hvor talen er et vigtigt redskab i deres arbejde.

Én af de første, der har gennemført uddannelsen som stemmecoach er Birgit Lyngholm. Birgit har igennem hele sit erhvervsaktive liv arbejdet med musik, sang og stemmetræning og har nu suppleret sine tidligere uddannelser med denne. Vil du læse lidt mere om Birgit Lyngholm, så følg dette link: www.voicecoaching.dk/

Jeg har lavet en aftale med Birgit: Hvis du vil arbejde med din stemme og indgå en aftale med hende inden udgangen af februar 2020, vil hun give dig 20% rabat, blot du hilser fra mig.

 

Autonome kropssignaler – dem, kun teknologien(?) kan aflæse

Når vi er ved, hvad din kommunikation består af, så har vi også vores autonome kropssignaler. Hvad er det? Jo, kroppen reagerer på forskellige udfordringer og stimuli uden at vi selv kan styre eller overhovedet lægger mærke til det. Fx ændres pupillens størrelse, hvis vi bliver udfordrede, kroppen afgiver mere eller mindre varme afhængig af vores følelser og sågar kemien i vores ånde varierer ift. vores sindstilstand. Forsker indenfor neurologi, Poppy Crum, har lavet en interessant TED-talk om disse autonome signaler og om teknologi, som kan aflæse det. Se den her:
www.ted.com/talks/poppy_crum_technology_that_knows_what_you_re_feeling

Poppy Crum nævner ikke meget om, at vi kan aflæse disse signaler uden teknologiens hjælp – men mon ikke vores underbevidsthed fanger en del af dem og giver sig udtryk i det, vi kalder en ”mavefornemmelse”. Og i forlængelse af dette har jeg to budskaber: 1. Vær opmærksom på, hvad din mavefornemmelse siger dig, og 2. Husk, hvis du ikke er helt ærlig, vil andre sommetider opdage, at det er noget, der ikke stemmer – ikke på grund af dine fakta, men fordi du sidder overfor en, som er god til at opsnappe og fortolke dine autonome signaler.

 

Efter et langt opløb er det nye logo på plads

Der har været optræk til, at Stein-Beck skulle have et nyt logo i lang tid – endelig er den på plads. Måske du allerede har aflæst symbolikken, hjernen med den farve der symboliserer intellektet, og hjertet med følelsernes symbolfarve.

 

Med venlig hilsen

Aviva Steinbock
Stein-Beck

 

Klik her for at til- eller afmelde nyhedsbrevet