Nyhedsbrev 2010 – 1

 

Dette nyhedsbrev er dedikeret Hjernepiller

Ligesom vi har vores egen Hjernemadsen, har svenskerne deres egen underholdende og livskloge formidler af alt det, der har med menneskehjernen at gøre. Manden er Nisse Simonson, tidligere læge og kirurg, der har viet sit liv til at fortælle omverdenen om denne ”universets mest vidunderlige og komplekse skabelse”.

Bogen er ikke bare god underholdning, men vil for mange indebære en helt ny indsigt, som man kan bruge på flere planer i sit daglige liv.

Her er nogle citater fra bogen:

“Hvis hjernen havde været så enkel, at vi kunne forstå den, så havde vi ikke været intelligente nok til at være interesserede.”

”Det lader til, at krisetider åbner vejen for den, som er i stand til at bruge udstråling og karisma til at udtrykke sine ønsker og beskrive de veje, som fører til frihed, lykke og det gode liv.”

 

”Det synes altså at være sådan, at man bliver interessant ved at gøre den anden interessant. Ikke ved at tale om sig selv”

”Positive mennesker lever længere, og de har let ved at få mennesker med sig. Ifølge videnskabelige undersøgelser fra Yale lever gnavpotter 7,5 år kortere, men det kan også føles længe nok for deres omgivelser.”

”Forskningen viser, at det ikke i så høj grad er den absolutte virkelighed, som det er den tænkte virkelighed, der har indflydelse på, hvordan vi har det. Mennesker med en positiv livsholdning lever længere end deres negative medmennesker. Gnavpotter er mere syge og dør tidligere. Men eftersom det under evolutionens mange millioner af år har været en overlevelsesfordel at ”male fanden på væggen”, er det nemmere at være negativt skeptisk og pessimistisk frem for at være en glad optimist.”

 …og det afsluttende citat – som vi kan fornøje os med at blive lidt provokerede af:

”Den kvindelige ledelsesstil er med sin måde at se tingene på måske god for trivsel og sundhed, men ikke lige god til at opnå resultater. Jeg vil hellere arbejde i et miljø ledet af en kvinde, men jeg køber hellere aktier i en virksomhed, som bliver ledet af en mand. Eller snarere af en mand eller en kvinde med en maskulin måde at lede på.” Her vil jeg for egen regning tilføje, at øget trivsel og sundhed også giver bedre resultater – jeg tager en snak med Nisse om det, næste gang han kommer :-).

Vi afholder book-release på Experimentarium den 29. marts, hvor Nisse vil underholde om hjernen – dette universets mest fantastiske organ. Fra denne dato vil bogen kunne købes hos din lokale boghandel. Hvis du vil købe et større antal bøger, må du gerne kontakte os direkte.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet