Nyhedsbrev 2014

Smagsprøve på teamudvikling
I løbet af året, har vi afholdt to workshops, hvor vi har givet en smagsprøve på, hvordan man sammensætter og leder et team for at opnå en høj performance. Disse workshops har været afholdt i samarbejde med IVÆKST, hvorigennem man har kunnet tilmelde sig gratis. Hvis du er interesseret, har du stadig chancen – vi forventer at afholde en workshop igen i starten af 2015. Hvis du sender os en mail, vil jeg lade dig vide, når datoen er fastsat.

 

Både teamets udfordringer og styrker ligger i dens forskellighed
Et team sammensat af personer som ligner hinanden trives og arbejder godt sammen. Men det betyder også, at de tænker ens og kun udnytter en del af det samlede potentiale et team potentielt kan have. Hvis teamet derimod er meget heterogent, er der risiko for, at det fører til misforståelser og manglende respekt for andres måder at tænke, kommunikere og agere på. Til gengæld har det heterogene team en indre dynamik, som den med god ledelse og træning i et godt teamarbejde har potentiale til at omsætte til sublim performance! Nedenstående figur giver et visuelt billede af homogene respektive heterogene teams resultater.

Læs mere om The Whole Brain Model®, hvilket er det værktøj vi bruger ved teamudvikling her.

 

”Lederen er ofte medarbejderens vigtigste kilde til udvikling”
Monique Valcour skriver i Harvard Business Review, at udvikling af medarbejdere i stigende grad sker via deres lederes interesse for og hjælp til deres udvikling. Lederens rolle har bevæget sig fra at have fokus på medarbejderens performance til at have fokus på teamets performance og lederens hjælp til den enkelte medarbejders udvikling. Læs den interessante artikel skrevet af Monique Valcour her.

 

98% hitrate
For nylig sagde en af vores kunder, at vi burde prale lidt mere. Det gør vi så nu: Vi har en hitrate på hele 98 %! Hitraten udtrykker andelen af medarbejdere, som er rekrutteret med vores hjælp, der stadig er ansat ½ år senere. Da det typisk koster mellem 3 og 12 månedslønninger at få en ny medarbejder op på et velkørende niveau, så ligger der rigtig mange penge i at vælge den rette medarbejder 1. gang!

 

Med venlig hilsen

Aviva Steinbock
Stein-Beck

 

Klik her for at til- eller afmelde nyhedsbrevet